XXV Festival Blues de Cerdanyola – Torna el festival: Cerdanyola del 6 al 20 d’octubre.

30 Sep 2013 | Noticias | 0 Comentarios

El Festival de Blues de Cerdanyola arriba a la 25a edició amb més vida que mai. Tot i que l’any passat no es va poder fer, l’edició de 2013 servirà per obrir el Festival a altres espais de la ciutat i fer que la majoria dels concerts siguin totalment gratuïts. El Festival se celebrarà entre el 6 i el 20 d’ctubre però el 4 d’octubre ja hi haurà una exposició del Col·lectiu d’Artistes Plàstics de Cerdanyola sobre el Blues.

Comunicat de premsa:

La ciutat es prepara per a la XXV edició del Festival Internacional Blues de Cerdanyola del Vallès. Tothom s’ha congriat perquè la celebració del festival d’enguany sigui ben sonada. Un clar indicador és l’elevat nombre d’activitats que s’hihan programat. Una seixantena de concerts – 24 en la programació oficial del festival, la resta als bars musicals i als carrer de la ciutat -, la implicació d’entitats i col·lectius com ara l’Associació d’Artistes Plàstics, la Gent Gran, les associacions de comerciants, entre molts d’altres, i les noves propostes veïnals per aportar-hi activitatsdenoten que Cerdanyola del Vallès té el Blues al seu adn de ciutat

L’Alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona, destacava a la roda de premsa del festival que aquest esdeveniment “mostra el que la ciutat fa des de fa molts anys”, potenciant la música i en especial, el blues. Així ho demostren la gran participació popular als actes convocat edició rere edició.

La regidora de Cultura, Montserrat Montiel, va explicar que aquesta edició del festival és la de la “refundació”. Per això s’ha decidit que aquest any el blues “surti al carrer. Volem que Cerdanyola traspuï blues, que la ciutadania el visqui participant en les propostes plantejades”.

Reinventar el festival ha comportat aplicar una transversalitat volguda per anar implicant nous sectors de la ciutadania. Com la Gent Gran, que incorpora un berenar amb blues a la Setmana de la Gent Gran. O cercant complicitats, com per exemple amb el veí Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Hi acollirà un concert d’en Joan Pau Cumellas & Mqiuel Talavera ( 17 d’octubre, 21h. Sala El Siglo). Mé endavant Cerdanyola acollirà un recital del Festival de Poesia de Sant Cugat del Vallès.

El director del festival, Jacinto Muñoz, va destacar que s’ha treballat “per fer un festival accessible a tothom, especialment divertit”. Per fer-lo han calgut moltes complicitats. Començant pels músics de gran nivell que hi participaran, seguint pels locals musicals que al llarg dels anys fan de Cerdanyola una ciutat amb una gran oferta de música en viu i acabant pels suports del teixit econòmic de la ciutat a la iniciativa. Capítol a part mereix la voluntat de l’organització per programar grups cerdanyolencs de gran projecció, com Angue i la Sun Street Blues, i d’altres, com els històrics Fosc, que es reuneix expressament per actuar al festival.

El XXV Festival Blues de Cerdanyola es farà del 6 al 20 d’octubre. Comptarà, entre d’altres actuacions, amb les de Bob Margolin, Velma Powell i Nathan James. També hi actuaran Txus Blues & Jose Bluefingers, tocant en un inèdit format elèctric, i Mingo Balaguer & Blues Intruders. Enguany es donarà una especial importància a les bandes cerdanyolenques. Hi tocaran la Sun Street Blues, Angue,Fosc i la Jove Orquestra de Cerdanyola del Vallès.

El XXV Festival Internacional Blues de Cerdanyola incorpora nous escenaris, com l’amfiteatre de Can Serraperera; noves propostes, com el Berenar & Blues per a la gent gran; recupera iniciatives com l’Aparablues als comerços i el Menú & Blues als restaurants; i manté clàssics com el Barbecue & Blues al Parc del Turonet i l’exposició col·lectiva dels artistes plàstics al B’Art Ateneu.

El XXV Festival Internacional Blues de Cerdanyola l’organitzen l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, l’Associació per a l’Art en Viu i diverses entitats dels sectors culturals i econòmics de la ciutat.

Portal del festival: http://www.bluesdecerdanyola.com/

Contenido perteneciente a The Best Music. Puedes seguirnos tambien en Twitter y en Facebook.

by: Rockthbestmusic

by: Rockthbestmusic

Titulado en leyes, amante del apasionante mundo de las estadísticas y desde 2007 en la Red con este artefacto llamado RockTheBestMusic. Y sí, Led Zeppelin es el mejor grupo que ha transitado por el Planeta TIierra.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Últimas entradas

Últimos comentarios

Te puede interesar

FANEKA tienen nuevo single anticipo «PARA CONQUISTARNOS»

FANEKA tienen nuevo single anticipo «PARA CONQUISTARNOS»

Faneka, la revelación más sorprendente y fascinante de lo aparecido en nuestro país en los últimos tiempos, nos presentan lo que es el cuarto sencillo “Para Conquistarnos” de lo que será su nuevo álbum ‘Naranjas Al Mar’, que verá la luz en Mayo de 2024.  Ellas nos...

VOLVORETA invitan a JUAN MÁRQUEZ (COZ) a MADRID junto a LOS MOTORES

VOLVORETA invitan a JUAN MÁRQUEZ (COZ) a MADRID junto a LOS MOTORES

Volvoreta sigue con su actual gira y tras su paso por el popular programa musical de La2 de Tve, “Un País Para Escucharlo” (programa completo aquí), presentado y dirigido por el guitarrista de Tequila, Ariel Rot, allí coincidieron con Juan Márquez, vocalista y bajista...

Los castellonenses Chica Medusa editan sus primeros singles

Los castellonenses Chica Medusa editan sus primeros singles

Una nueva banda que nace y se gesta de las cenizas y retales de otras bandas de los 90 y que, en un primer estado, se hacían llamar 'Whan Hai Fak'. Hoy es el turno de presentar en sociedad 'dilatada' y como el 'Diablo' manda a los castellonenses, afincados en...

KIKE M elimina las «MALAS HIERBAS» en su nuevo single/vídeo

KIKE M elimina las «MALAS HIERBAS» en su nuevo single/vídeo

Kike M tras su álbum debut y después de recorrer España presentando sus canciones, el artista salmantino ahora nos ofrece como segundo single de adelanto de su próximo disco. esta canción épica y poderosa titulada “Malas Hierbas”. Bajo la dirección y producción...

Messura en acústico para ExVITA

Messura en acústico para ExVITA

La banda riojana Messura, representados por su cantante Diego M. Continente, ha participado en el ciclo de conciertos acústicos ExVITA, organizados por la Asociación ExGAUDIA, y apoyados por los fondos de aceleración cultural de la Unión Europea (Fondos Next...

Pin It on Pinterest